Boeken over Enschede

Geschiedenis van EnschedeHistorie van Enschede

In 13 hoofdstukken beschrijft de auteur de opkomst van Enschede van een klein landstadje aan de grens tot de grote industriestad die het in de loop van de vorige eeuw werd.Het grootste deel van dit boek is gewijd aan de stadsgeschiedenis vanaf de Franse tijd.

 

 

Geschiedenis EnschedeEnschede verleden tijd

“Enschede verleden tijd” is een schitterend fotoboek dat u meeneemt door de geschiedenis van Enschede. De vele foto’s geven u een mooi beeld van de historische ontwikkeling van Enschede.

Deze prachtige foto’s uit de periode 1860-1945 zijn verzameld door Ties Wiegman en zijn voorzien van verhelderende teksten. De beelden en teksten brengen het verleden van Enschede weer tot leven. Om deze uitgave tot stand te brengen, is het originele werk opnieuw ingescanned. Zo wordt de waardevolle inhoud opnieuw beschikbaar gemaakt.

Dit fotoboek over de geschiedenis van de stad bevat beelden van mensen, voertuigen, optochten en gebouwen. Deze heruitgave maakt het u mogelijk om te zwerven door de oude straten van Enschede!

 

De waarheid achter de vuurwerkramp

Alle feiten en nieuwe onthullingen rondom één van de grootste doofpotaffaires aller tijden.

Enschede, 13 mei 2000: het vuurwerkbedrijf SE Fireworks ontploft. Meer dan twintig mensen komen om, bijna duizend mensen raken gewond en een hele woonwijk wordt weggevaagd. Een ramp van ongekende omvang. Simon Vuyk kreeg ruim een jaar na de ramp de beschikking over het complete, originele politiedossier.

Tot zijn stomme verbazing stuitte hij op diverse verdachte sporen die overduidelijk in de richting van concrete personen wezen, maar die om duistere redenen niet of nauwelijks bleken te zijn onderzocht door politie en justitie.

In ‘De waarheid achter de vuurwerkramp’ legt hij deze onbegrijpelijke blunders bloot en brengt hij een ontluisterende doofpotcultuur aan het licht. Criminoloog Simon Vuyk (1960) is al twintig jaar actief in de misdaadjournalistiek. Hij was als eindredacteur betrokken bij televisieprogramma’s als TROS Crime Time en Peter R. de Vries, misdaadverslaggever.

 

Enschede zoals het was

Als zovele steden en dorpen heeft ook Enschede veelvuldig geleden onder oorlogen, plunderingen, stadsbranden en perioden van economische recessie.