Het is niet prettig wanneer je door het centrum van Enschede loopt of fietst en mensen je na staren, of op gedempte toon gaan praten.

Er zijn zelf al ongelukken gebeurd. Zo heeft een pianiste haar arm gebroken doordat ze naar mij zat te kijken, in plaats van op de levensgevaarlijke koperen gootjes in de Korte Haaksbergerstraat te letten.

Via via hoor je dan dat het te maken heeft met Facebook. Of eigenlijk: het ontbreken van een Facebookpagina voor deze website. Mensen spraken er schande van. In het begin denk je nog dat het wel los zal lopen.

Dat het normaal is dat, wanneer je bij de Media Markt een printer koopt, hier geen USB-kabeltje bij zit. Zodat, wanneer je de printer wilt gaan gebruiken je -om 20.45 uur- eerst weer naar de Media Markt moet om een kabeltje á €9,- aan te schaffen. “Normaal vertellen ze dat er altijd bij” aldus een verkoper met zo’n rode blouse aan. Ja, normaal. Maar bij mij dus niet…


Elders word je genegeerd en bespot. De enige plek waar je nog gewoon welkom was, was bij Bakkerij Alink. Maar die is nu dus ook failliet.

En als er dan, zoals gisteren op het van Heekplein, twee racende scootmobielcoureurs op elkaar knallen dan weet je genoeg.

Om meer ongelukken te voorkomen is er nu dus een Facebookpagina aangemaakt. En dat is maar goed ook want met de huidige staat van de Enschedese straten en stoepen is het al lastig genoeg om heelhuids van punt A naar punt B te komen.