Donderdag 30 augustus werd een memorabele voetbalavond voor voetballiefhebbend Enschede en omstreken. FC Twente – Bursaspor 4-1.

De belangen waren groot. Deze wedstrijd kon het seizoen maken en breken. Een slecht resultaat betekende dat er een eind zou komen aan de al vroeg begonnen Europese campagne van FC Twente. En dus ook geen broodnodige punten voor het UEFA-coëfficiënt. Daarnaast zorgen goede nationale en Europese prestaties van FC Twente voor meer positieve naamsbekendheid voor Enschede dan welke citymarketing campagne dan ook.

Burgemeester den Oudsten blijkt een stuk verstandiger te zijn dan zijn angstige wereldvreemde knechten: Wel voetbalsupporters in de stad. En zo hoort het ook!

Geen helikopter boven de stad waar zelfs de bejaarde overbuurvrouw agressief van wordt. Geen provocerende ME’ers prominent in het  centrum aanwezig. Kortom een beleid van de gemeente Enschede waarbij supporters net als gewone mensen worden behandeld. En wat blijkt: Zij gedragen zich vervolgens ook zo! Helaas lees je daar dan  niets over in de krant.

De wedstrijd zelf komt in de categorie Grasshoppers (4-2, 2001) en Schalke ’04 (2-1, 2008). Het was donderdag een mooi en spannend voetbalgevecht met alles erop en eraan. Een geweldige sfeer, ballen op de paal en lat, rode kaart en uiteindelijk het beslissende doelpunt van Fer in de verlenging.

Al met al een zeer belangrijke overwinning voor FC Twente.

En als je de zondag daarop ook nog eens met speels gemak VVV uit Venlo met 1-0 oprolt, door een penalty in de laatste minuut, dan kan het nog wel eens een heel mooi seizoen worden.