Slechte reeks FC Twente
In de 10 wedstrijden van FC Twente na de winterstop werd er slechts één keer gewonnen.

Van de titelaspiraties is helemaal niets meer over. Eredivisieploegen komen na de winterstop naar Enschede met het idee dat er iets te halen valt in de Grolsch Veste.

Plichtmatig, laag tempo, ballen breed of achteruit, niet van afstand op doel schieten. Dit is een korte samenvatting van de laatste 10 wedstrijden.

Voor de winterstop was het spel ook niet om over naar huis te schrijven, maar toen werden er tenminste nog resultaten geboekt.

Dat het nu wat minder gaat ligt overigens niet aan de spelers zelf. Maar aan de door het dameselftal geteisterde grasmat, fluitende ontevreden supporters of aan het drukke programma (o nee, dat was vorig seizoen…)

Tot overmaat van ramp is er in de wedstrijd tegen NAC Breda op zaterdag 30 maart nog een zekerheid weggevallen: Wanneer Brama scoort (en dat gebeurt niet zo vaak) dan wint FC Twente.

Wennen voor menig FC Twente-supporter
De huidige slechte resultaten zijn nieuw voo mensen die sinds ongeveer 2008 supporter van FC Twente zijn. Het bekijken van de ‘Landskampioenschap2010-DVD’ is een goed medicijn voor alle supporters die het niet meer zien zitten.

‘Vroeger’ kon je, na weer een nederlaag, nog in therapie op het fctwente.net forum. Helaas wordt de groepstherapie hier ernstig verstoort door beroepsnegatievelingen als ‘Wallace’.

Daarom is het goed om even terug te blikken naar het seizoen 1982/1983. Puur op therapeutische basis natuurlijk.

In dit seizoen dacht FC Twente aan het begin van de competitie mee te kunnen strijden om Europees voetbal.

Het werd echter een rampzalig seizoen. Het onmogelijk geachte gebeurde: FC Twente degradeerde naar de Eerste Divisie.

FC Twente leed grote nederlagen tegen AZ (0-6) en FC Groningen (6-1). Won slechts 7 keer, waarvan 4 keer in het eigen Diekman Stadion.

Ook aardig om te vermelden: Bij de wedstrijd Feyenoord – FC Twente (2-0) op 20 februari 1983 kwamen slechts 16.000 toeschouwers opdraven.

In het seizoen daarvoor werd in de Kuip, voor slechts 3.919 toeschouwers 3-3. Van een trouw Feyenoord-legioen was destijds dus nog geen sprake.

Ook goed nieuws bij FC Twente

Jonge talenten
Met Tim Hölscher lijkt er weer een jeugdspeler door te breken. Daarnaast lijkt FC Twente een aantal jonge veelbelovende buitenlandse talenten als Nhlakanipho Ntuli, Moses Daddy-Ajala, Joachim Andersen en Manuel Arteaga aan te trekken. Hopelijk is hiermee het tijdperk dat dure spelers als Luc Castaignos voor veel geld worden aangetrokken voorbij.

Seizoenskaarten niet duurder
De seizoenskaarten worden komend seizoen niet duurder (helaas ook niet goedkoper).

Nieuwe shirtsponsor
XXImo is de komende twee seizoenen hoofdsponsor van FC Twente. XXImo is een unieke mobiliteitsoplossing voor de zakelijke reiziger. Het bedrijf uit ‘s-Hertogenbosch is vorig jaar met succes gelanceerd en wil FC Twente gebruiken om naamsbekendheid in binnen- en buitenland te krijgen.