FC Twente zonder vertrouwen
FC Twente strompelde de laatste maanden als een oude man door de Eredivisie. Saai, voorspelbaar, verdedigend, zonder vertrouwen.

Dat waren in oktober, november en het eerste gedeelte van december de woorden die in vrijwel elk verslag over  de wedstrijden van FC Twente naar voren kwamen.

Natuurlijk is het zo, dat ondanks de negatieve sfeer die al een tijdje rondom de club hing, er wel gewoon punten werden gehaald.

Maar zelfs de meest positief ingestelde supporter kon niet ontkennen dat het vertoonde spel, in verhouding tot het beschikbare spelersmateriaal, op z’n minst benedenmaats genoemd kon worden.

Leidt de wedstrijd tegen PSV de ‘wederopstanding’ van FC Twente in?
Vorig seizoen leidde de historische 2-6 overwinning van FC Twente in Eindhoven gek genoeg een periode van verval in voor de ploeg uit Enschede. Met een uiteindelijke teleurstellende 6e plaats als gevolg. Wellicht leidt de 3-0 nederlaag van dit seizoen juist tot het tegenovergestelde.

De voortekenen zijn in ieder geval gunstig. In de wedstrijden tegen Heracles en AZ werd er iets aanvallender gespeeld.  Met Tadic achter de spits, waardoor hij dichter bij Chadli komt te spelen. Dit komt beide spelers ten goede, waardoor het hele elftal beter gaat voetballen.

Door het vertoonde spel en de resultaten in de laatste twee wedstrijden gaat alles wat FC Twente een warm hart toedraagt, met een prettig gevoel de winterstop in. Hoewel dit gevoel na de eerste wedstrijden in 2013 alweer volledig verdwenen kan zijn, gloort er op dit moment in ieder geval hoop aan de Twentse voetbalhorizon.