FC Twente begon het seizoen veelbelovend. Met flitsend en attractief voetbal werd overwinning op overwinning geboekt.

Hier was in de maand oktober helaas weinig van terug te zien. De selectie beschikt over veel kwaliteit, maar hier wordt te weinig mee gedaan.Het tempo, de creativiteit en de zorgvuldigheid laat te wensen over en er lijkt gegokt te worden op bevliegingen van Nacer Chadli en Dusan Tadic.

De Europese uitwedstrijd tegen (het zwakgeachte) Helsingborgs IF was misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. Dat verdedigers Bengtsson ( 2-1, 74 min.) en Douglas (2-2, 88 min.) in de slotfase er voor zorgen dat FC Twente toch nog een punt meeneemt uit de Zweedse havenstad Helsingborg, zegt voldoende.

FC Twente – AZ is de enige thuiswedstrijd van de maand oktober. FC Twente wint deze wedstrijd gemakkelijk met 3-0. Dit komt voornamelijk doordat scheidsrechter Makkelie vlak na rust zowel Adam Maher als Jozy Altidore (terecht) rood geeft.

Na 2 interlandwedstrijden van het Nederlands Elftal  moet FC Twente op zaterdag 20 oktober uit naar Roda JC. Traditioneel gezien een lastige wedstrijd. Van de 38 wedstrijden in Kerkrade won de ploeg uit Enschede er slechts 7!

Ondanks dat FC Twente de gehele wedstrijd domineerde, werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Het uiterst verdedigend spelende Roda JC wist, via Sanharib Malki, vanuit de counter meer gevaar te stichten dan de Tukkers. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De tweede Europese uitwedstrijd, tegen Levante in Valencia, had eigenlijk gewonnen moeten worden. In de eerste helft had de ploeg uit Enschede ook het beste van het spel. FC Twente ging in Spanje echter ten onder door discutabele beslissingen van de Russische arbiter Besborodov. Het niveau van FC Twente in de tweede helft was overigens ook bijzonder matig.

De laatste wedstrijd van de maand oktober werd gespeeld in Waalwijk tegen RKC. Ook al een ‘angstgegner’. Na een redelijk goede actie van Luc Castaignos kon Dusan Tadic in de 41e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maken.

De verrichtingen op het veld waren in de maand oktober op zijn zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven.

Dit is niet alleen te wijten aan blessures van Leroy Fer, Andreas Bjelland en Dmitri Bulykin.

De technische staf van FC Twente moet ervoor zorgen dat de ploeg weer aan het voetballen komt en er niet weer een negatieve sfeer ontstaat zoals eind vorig seizoen.