De maand september verliep voor FC Twente redelijk succesvol: 3x winst, 1x gelijk en 1x verlies. De zondagse competitiewedstrijden na het Europa Leagueprogramma leverden allebei een 1-0 overwinning op tegen respectievelijk VVV en sc Heerenveen.

Met name het vertoonde spel in de Europa League wedstrijd tegen Hannover 96 biedt hoop voor de toekomst. Een uur lang was het spel van de ploeg uit Enschede een lust voor het oog.

Er werd steeds een voetballende oplossing gezocht en gezien de kansenverhouding had FC Twente deze wedstrijd met grote cijfers moeten winnen. Op onverklaarbare wijze wist de ploeg uit Hannover in het laatste half uur nog twee keer te scoren waardoor Twente met een 2-2 gelijkspel genoegen moest nemen.

De andere topwedstrijd van deze maand, tegen Ajax in Amsterdam, leverde de nodige kritiek op. FC Twente had volgens velen niet de wil om te winnen en kreeg door een halve kans van Eriksen het loon van de angst gepresenteerd. Qua kansen deed FC Twente echter niet voor Ajax onder. Daardoor is de tactiek van McClaren wellicht verdedigbaar.

Het is natuurlijk de vraag wat er was gebeurd wanneer de Tukkers met iets meer aanvallende intenties naar Amsterdam waren gekomen. FC Twente heeft dit jaar een ontzettend sterke selectie en moet met dit materiaal kampioen kunnen worden. Daarbij kan er ‘uit’ bij Ajax worden verloren.

Wanneer er voortgeborduurd wordt op de eerste 60 minuten tegen Hannover, dan krijgt het publiek nog mooie wedstrijden te zien in de Grolsch Veste. Het aantal langdurige blessures baart wel zorgen. Sterkhouders Leroy Fer en Andreas Bjelland zijn langdurig afwezig.

In de maand oktober speelt FC Twente slechts één keer thuis tegen AZ  en maar liefst 4x uit.