DHL Fietskoerier in Enschede
Sinds de jaren ’90 is het fenomeen ‘fietskoerieren’ vanuit Amerika ook naar Nederland overgewaaid. Er heeft zich zelfs een heuse beroepsgroep ontwikkeld. Een sportieve, jonge beroepsgroep welteverstaan. Met het stadsverkeer als werkterrein en de benen als motor wordt er gewerkt aan een snelle en zeer duurzame dienstverlening.

Sinds april 2012 rijdt er in Enschede ook fietskoerier van DHL rond. Na Amsterdam en Breda is Enschede hiermee de derde stad in Nederland waar DHL deze milieuvriendelijke manier van pakketjes rondbrengen lanceert.


Gele bakfiets
In Enschede gaat het overigens niet om mountainbikes. We hebben het hier over een opvallende gele, lichtgewicht bakfiets waarmee pakketten en documenten afgeleverd kunnen worden. De bak is waterdicht en wordt afgesloten wanneer de koerier het pakketje aflevert.

Naast de voordelen voor het milieu geeft een bakfiets in het winkelcentrum van de stad een fraaier beeld dan een bestelbusje. De fietskoerier van DHL legt in Enschede tussen de 35 en 50 kilometer per dag af. De route verschilt dagelijks, maar u kunt de fietskoerier tegenkomen in het gebied zoals op het kaartje is weergegeven.