Wolf gesignaleerd op het Nijenhuis

Wolf gesignaleerd op het Nijenhuis
Over de NAM, aardbevingen en giftig afvalwater..

7

Een wolf in schaapskleren

Sinds april vorig jaar schijnt er schuin tegenover kasteel Het Nijenhuis in Diepenheim een wolf in schaapskleren te wonen. Volgens plattelandsmagazine ‘Noaber’ heeft hij al een keer koffie gedronken bij buurman en buurvrouw Edwin en Lianne. Edwin en Lianne zijn hierbij gelukkig ongedeerd gebleven. In datzelfde magazine geeft de wolf aan dat Oost-Nederland goed bij hem past. Veel bomen enzo. Een stuk beter vertoeven dan bijvoorbeeld in Groningen.

Lees verder

Stadsverwarmingsmaffia slaat aan het begin van 2015 direct keihard toe!

Afgelopen zondag stond de buurvrouw aan de deur. Ze komt oorspronkelijk uit een land waar mensen (en vrouwen al helemaal) niet zoveel rechten hebben als in Nederland. Ze kan het hoofd financieel gezien net boven water houden, maar het houdt zeker niet over.
Ze heeft een brief van Ennatuurlijk in haar hand en is in lichte paniek. Wanneer iets haar niet duidelijk is, gaat ze naar één van haar buren en die leggen haar dan uit wat er wordt bedoeld en wat voor een actie er het beste ondernomen kan worden. Een soort ‘noaberhulp’, maar dan in de grote stad.
Maar wat valt er aan de volgende brief uit te leggen?

Lees verder

Stadsverwarming, je zult het maar hebben

Je kunt tegenwoordig op vele manieren worden opgelicht. Zo moet je goed opletten dat je betaalrekening niet wordt geplunderd door een bende skimmende Roemenen, dat je spookrekeningen van niet-bestaande bedrijven gewoon bij het oud papier doet en een collectant van het Rode Kruis kunnen onderscheiden van iemand met een babbeltruc.
Wanneer al deze valkuilen zijn omzeild is er nog altijd het fenomeen ‘stadsverwarming’: Het hebben van stadsverwarming is niet prettig, maar helaas zijn ongeveer 600.000 huishoudens in Nederland gedwongen om de woning te verwarmen met restwarmte. Dure restwarmte wel te verstaan.
Stel een huishouden in Enschede bestaat uit twee personen, twee katten en een konijn. De laatste drie hebben overigens geen enkele invloed op het warmteverbruik. Het appartement beslaat ongeveer 95 vierkante meter leefruimte, waarbij alleen woonkamer en keuken verwarmd worden.

Lees verder

Primark naar Enschede

Primark naar Enschede
Op 19 augustus opent de Primark haar deuren in Enschede. De nieuwe keten komt in de oude vestiging van de Bijenkorf aan het van Heekplein.
De opening van andere vestigingen van de Primark zoals in Eindhoven en Hoofddorp leidde tot wilde taferelen en een uitzinnige menigte Primark-fans.
Mocht u van plan zijn op 19 augustus deze wilde taferelen te aanschouwen: Wees voorzichtig en houd afstand!
Waarom is de Primark zo populair?
Primark hanteert een uitstekende winkelformule: veel hippe en trendy kleding tegen een lage prijs. De van oorsprong Ierse keten verovert op deze manier snel een groot marktaandeel op de Nederlandse en Europese markt.
Een kanttekening die bij deze formule geplaatst mag worden is de manier waarop de kledingstukken van de Primark worden geproduceerd. Ironisch genoeg staat het pand waar de Primark zich in heeft gevestigd op de plek waar vroeger een gedeelte van de beruchte arbeiderswijk De Krim lag. Hier leefden de Enschedese textielarbeiders onder erbarmelijke omstandigheden.

Lees verder

Volkstuin Enschede

In 2012 heeft er een inventarisatie plaatsgevonden van de in Enschede aanwezige gemeentelijke en particuliere volkstuinen. In totaal zijn er op 11 verschillende locaties 16 volkstuincomplexen in Enschede.
Hiervan zijn er 5 in eigendom van de gemeente. Van 3 volkstuincomplexen is de gemeente gedeeltelijk eigenaar en het overige deel is in handen van particulieren. De gemeente verhuurt in enkele gevallen het complex aan een vereniging, in weer andere gevallen verhuurt de gemeente elke afzonderlijke tuin aan een particulier.
In het overzicht hieronder staan de in de gemeente Enschede aanwezige volkstuincomplexen.

Lees verder