Henk uit Hengelo bezoekt Enschede
Stel: iemand (we noemen hem voor het gemak Henk)  uit Hengelo besluit op een doordeweekse dag in Enschede te gaan winkelen.

Niet omdat ze daar in Hengelo geen aantrekkelijk centrum hebben. Maar gewoon omdat in Enschede de Zara pas is geopend, je hier naar Dille & Kamille of andere leuke woon- en lifestyle winkeltjes kunt gaan. Of gewoon voor een lekker bakje koffie.

Op een doordeweekse dag besluit Henk dus om naar Enschede te gaan. Omdat het licht heeft gesneeuwd  en het rond het vriespunt is, gaat hij niet met de fiets maar met de trein.

Doordat de NS bij het horen van het woord ‘sneeuw’ gretig de aangepaste dienstregeling laat ingaan, komt Henk ongeveer een half uur later dan gepland aan op het station in Enschede.

Hij versnelt dan ook zijn pas wanneer hij het Stationsplein oploopt. Dit had hij beter niet kunnen doen. Er is namelijk iemand die een hekel heeft aan treinreizigers, voetgangers of aan de mensheid in zijn geheel. Op zich is dat niet zo erg, maar laat deze persoon nu net gaan over de bestrating van het Stationsplein. Wie bedenkt het om grote rechthoekige platen met spekgladde metalen randen voor de uitgang van een station neer te leggen?


Dat vraagt Henk zich af terwijl hij met gevaar voor eigen leven het ‘Plein des Doods’ oversteekt. Op deze website had hij al wel gelezen over een ongeluk door de verzakte gootjes in het ‘karrenspoor’.
Gelukkig voor Henk kan hij zijn weg vervolgen.

Ter hoogte van kruispunt de Graaff gaat het toch nog mis. Aandachtig bekijkt Henk al lopend de verzakte gootjes. Helaas voor hem doet ‘de fietsende man met koptelefoon’ dit ook. ‘De fietsende man met koptelefoon’ probeert Henk nog te ontwijken. Dit lukt maar half, waardoor ‘de fietsende man met koptelefoon’ uit evenwicht raakt en tegen de rolstoel van ‘Jopie met de Unox-muts’ opknalt.

In plaats van dat Henk bij de pasgeopende Zara zit, zit hij samen met de ‘koptelefoon man’ en ‘Jopie met de Unox-muts’ bij de eerstehulpafdeling van het MST.

Hier blijkt dat ze alle drie geen grote schade hebben opgelopen. Daarom besluiten ze bij de Jumbo aan de Noorderhagen een gratis kopje koffie te drinken. Ondanks de slechte staat van straat en plein in de Enschedese binnenstad heeft Henk hierdoor toch een mooie dag gehad.

Maar zonder gekheid: Spekglad Stationsplein, verkeerde bestrating van Heekplein, problemen met gootjes en ‘karrespoor’. Is er bij de gemeente Enschede niet iemand die iets van bestrating afweet?