Primark naar EnschedePrimark naar Enschede
Op 19 augustus opent de Primark haar deuren in Enschede. De nieuwe keten komt in de oude vestiging van de Bijenkorf aan het van Heekplein.

De opening van andere vestigingen van de Primark zoals in Eindhoven en Hoofddorp leidde tot wilde taferelen en een uitzinnige menigte Primark-fans.

Mocht u van plan zijn op 19 augustus deze wilde taferelen te aanschouwen: Wees voorzichtig en houd afstand!

Waarom is de Primark zo populair?
Primark hanteert een uitstekende winkelformule: veel hippe en trendy kleding tegen een lage prijs. De van oorsprong Ierse keten verovert op deze manier snel een groot marktaandeel op de Nederlandse en Europese markt.

Een kanttekening die bij deze formule geplaatst mag worden is de manier waarop de kledingstukken van de Primark worden geproduceerd. Ironisch genoeg staat het pand waar de Primark zich in heeft gevestigd op de plek waar vroeger een gedeelte van de beruchte arbeiderswijk De Krim lag. Hier leefden de Enschedese textielarbeiders onder erbarmelijke omstandigheden.

Naast de Zara heeft Enschede er met de Primark dus weer een ‘winkeltopper’ bij. De Primark zal (nog) meer bezoekers naar de Enschedese binnenstad trekken. En dat heeft weer een positief effect op de horeca en overige winkels in Enschede.

Waarom is de komst van de Primark positief voor Enschede?
De Primark mag dan wel in de behoefte van hippe en trendy kleding tegen een lage prijs voorzien. Voor exclusiviteit is de Primark niet geschikt. En juist daar kunnen de overige kledingwinkels op inspelen. Voor deze winkels ligt er dus de uitdaging om zich op een andere manier te onderscheiden.

Werken bij de Primark
Daarnaast levert de komst van Primark ongeveer 380 banen op. Dit compenseert het verlies van de (in Enschede altijd winstgevende) Bijenkorf enigszins. Voor meer informatie over werken bij de Primark: Solliciteren Primark

Openingstijden Primark Enschede

De openingstijden van Primark Enschede zijn:

Maandag: 11.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 9.00 – 18.30 uur
Woensdag: 9.00 – 18.30 uur
Donderdag: 9.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 9.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 9.00 – 18.30 uur
Zondag: gesloten behalve koopzondagen