Wolf gesignaleerd op het Nijenhuis

Wolf gesignaleerd op het Nijenhuis

Over de NAM, aardbevingen en giftig afvalwater..

Een wolf in schaapskleren

Sinds april vorig jaar schijnt er schuin tegenover kasteel Het Nijenhuis in Diepenheim een wolf in schaapskleren te wonen. Volgens plattelandsmagazine ‘Noaber’ heeft hij al een keer koffie gedronken bij buurman en buurvrouw Edwin en Lianne. Edwin en Lianne zijn hierbij gelukkig ongedeerd gebleven. In datzelfde magazine geeft de wolf aan dat Oost-Nederland goed bij hem past. Veel bomen enzo. Een stuk beter vertoeven dan bijvoorbeeld in Groningen.

De wolf is niet zo geliefd in Groningen. Toch moet hij er voor zijn werk wel eens naar toe. Dan stapt hij met angst en beven in zijn door LPG aangedreven autootje en rijdt richting het Hoge Noorden. Hier zit veel gas en daar is de wolf door zijn werk verslaafd aan geraakt. De wolf doet in Den Haag iets met economie. En daar gaat het niet goed mee (en dat komt weer door de hebzucht van bankiers en andere financiële instellingen). Om de economie een iets florissanter gezicht te geven, heeft de wolf de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) opdracht gegeven om heel veel gas uit de Groningse bodem omhoog te pompen.

Zo slaat de wolf twee vliegen in één klap. Ten eerste is de economie gered (totdat het gas over een paar jaar op is) en ten tweede hoeft hij straks niet meer naar het boomloze Hoge Noorden omdat daar, door aardbevingen alle huizen zijn verwoest en dus toch niemand meer woont.

Een fantastisch plan van de wolf. Tevreden rijdt hij vanuit Den Haag met zijn autootje terug naar zijn geliefde Twente. Vlak voordat hij bij Deventer de IJssel passeert, zet hij de auto aan de kant , haalt uitde kofferbak zijn schaapskleren en trekt deze aan. Net op het moment dat hij door de knik in de IJsselbrug rijdt, gaat de telefoon. Het is de NAM-communicatie-mevrouw. Ze krijgt steeds lastige vragen. De NAM is al enige tijd bezig met het opslaan van giftig afvalwater in de lege aardgasvelden in Twente. Dit gifwater wordt via een ondiepe pijpleiding aangevoerd vanuit het Noorden.

Ondanks meerdere lekkages en een milieuramp net over de grens bij Gronau, is het dumpen van giftig afvalwater in de Twentse bodem volstrekt ongevaarlijk. Volgens het ‘deskundige’ onderzoek van de NAM althans. Inwoners van Twente willen een onafhankelijk onderzoek naar de gevaren. De mevrouw vindt een echt onderzoek erg eng en vraagt de wolf om dit te verbieden. Hier stemt de wolf mee in want het gifwater op een nette manier opruimen kost te veel geld. Financieel gewin gaat bij de wolf boven het welzijn van de Twentse burgers.

Zou iemand de wolf hier misschien op kunnen aanspreken voordat het te laat is?

Laatste berichten

Laatste blogberichten

Stadsverwarming, je zult het maar hebben

Je kunt tegenwoordig op vele manieren worden opgelicht. Zo moet je goed opletten dat je betaalrekening niet wordt geplunderd door een bende skimmende Roemenen, dat je spookrekeningen van niet-bestaande bedrijven gewoon bij het oud papier doet en een collectant van het...

Primark naar Enschede

Primark naar Enschede Op 19 augustus opent de Primark haar deuren in Enschede. De nieuwe keten komt in de oude vestiging van de Bijenkorf aan het van Heekplein. De opening van andere vestigingen van de Primark zoals in Eindhoven en Hoofddorp leidde tot wilde taferelen...

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.