In tegenstelling tot eerdere berichten moet Enschede nog even geduld hebben voordat er gewinkeld kan worden bij de Zara.

De opening van de populaire Spaanse modewinkel vindt pas in februari 2013 plaats. En dat is een flinke tegenvaller voor de Zara-fan in Oost-Nederland.

De bouw van het pand op de hoek van de Klomp, tegenover de Hema, is voorspoedig verlopen.

Daar ligt het dan ook niet aan. De oorzaak ligt in Keulen.Hier opent binnenkort een nieuwe grote mega-Zara.

Omdat Zara een geheel eigen team heeft voor de inrichting van nieuwe zaken, moet de vestiging in Enschede op haar beurt wachten. En wel tot februari 2013 en dat duurt nog erg lang voor de dolenthousiaste Zara-bedevaartgangers onder de Twentse bevolking.

Tot die tijd moet men zich ‘behelpen’ met het huidige winkelaanbod in Enschede of online shoppen bij bijvoorbeeld Zalando. Pas in het laatste geval wel op voor die dolgedraaide bezorger waar regelmatig voor wordt gewaarschuwd in reclameboodschappen op tv.

Update, 24 januari 2013:

Opening Zara Enschede waarschijnlijk rond 4 februari
Volgens een Spaanse medewerker van de Zara opent de modewinkel over ongeveer 10 dagen haar deuren in Enschede. Of men dit ook daadwerkelijk gaat redden is de vraag. Binnen is het namelijk namelijk nog één grote bouwput. Voorlopig ligt er nog vooral veel gereedschap en bouwmateriaal op de grond in plaats van rondslingerende kledingstukken.

Update, 1 februari 2013:

Zara opent op 14 februari haar deuren in Enschede
Enschede heeft er lang op moeten wachten. De openingsdatum werd keer op keer uitgesteld, maar nu is dan eindelijk de datum bekend van de opening van Zara: Donderdag 14 februari. Op deze dag opent de Spaanse modeketen de deuren in de nieuwbouw op de hoek van de Klomp/de Heurne.

Update, 14 februari 2013:

Sinds vandaag heeft Enschede er weer een publiekstrekker bij.
Na Dille & Kamille heeft Enschede er sinds vandaag weer een publiekstrekker bij. Mensen komen van heinde en verre naar een stad voor een winkel als de Zara. Inwoners van Overijssel die normaal kiezen voor Apeldoorn of Arnhem om een dagje te winkelen kiezen nu misschien eerder voor Enschede om te gaan shoppen.

Zara heeft veel fans
Het is hierbij fascinerend om te zien hoe een bedrijf dat niet investeert in grote reclamecampagnes zoveel reacties los maakt.

Alleen al op woensdag 13 februari werden op deze website de twee artikelen over de Zara bijna 600 keer bekeken.

Helaas is het onduidelijk over al deze bezoekers ook tevreden zijn met de informatie die zij hier hebben gevonden.

Gezien de zoekopdrachten ‘opening Zara Enschede’ wel.

Zara in een fraai pand
Het is Zara gelukt om een pand met een hoog historisch en stadsbepalend aanzicht te laten herrijzen. De Spaanse modeketen verdiend hiervoor een pluim.